Valkenbos­kwartier

Sainah

Hello and welcome! I’m Sainah, I’m 33 years old, and I live in the Valkenboskwartier with Frank and our two-year-old son Figo. I did Communciation Studies and am currently working part-time on a project basis in the events industry. I wanted to do more with my creativity, and after getting a vocational qualification, I started working as a freelance make-up artist and hairstylist alongside my other work. I do make-up and hair for special occasions such as weddings, photo shoots and film. It’s great work as you get the chance to really make people shine.

Sainah: "In het Valkenboskwartier heb je twee hele leuke winkelstraten om de hoek: de Fahrenheitstraat en de Weimarstraat. Het multiculturele en kunstzinnige karakter spreekt mij erg aan."

Ik ben geboren in Den Haag en opgegroeid in het Valkenboskwartier. Ik ben een groot fan van onze wijk. Na ruim vijf jaar in Amsterdam gewoond te hebben zijn we toch weer teruggekeerd naar Den Haag en wel naar mijn oude wijk. Omdat het hier gewoon het leukst is! Den Haag is the place to be!

De ligging van het Valkenboskwartier is heel centraal, dus je bent zo in de stad en zo op het strand. Voor gezelligheid hoef je niet ver te gaan. De wijk kent tal van leuke koffietentjes en restaurantjes waar je lekker kunt eten en borrelen. Er zijn leuke winkelstraten zoals de Fahrenheitstraat en de Weimarstraat. Hier heb je de grotere winkelketens, maar ook leuke unieke boetiekjes.

In het Valkenboskwartier woont een leuke mix van relaxte mensen. De wijk is creatief, down to earth, multicultureel en internationaal. En het is een kindvriendelijke buurt. Er is genoeg te doen met de kleintjes. Een ideale combinatie dus voor jonge mensen (met of zonder kinderen). Mijn favoriete plekjes in de wijk zijn onder andere café Franklin op het Valkenbosplein en restaurant Lolapalooza in de Weimarstraat.


Ik vind Den Haag een super leuke stad met veel mogelijkheden. Het is een grote hippe stad met een internationaal karakter en toch intiem. Den Haag biedt ruimte, strand, zee en gezelligheid met veel leuke (sportieve) evenementen en festivals. Er is genoeg te doen!

Sainah's vlog

What you need to know about Valkenboskwartier

The Valkenboskwartier is officially part of the Regentesse- and Valkenboskwartier district. It’s a diverse and lively neighbourhood near the centre of The Hague. The Regentesse- and Valkenboskwartier is a compact historical area with a mixture of small and large houses, mostly dating back to before 1916. Intimate streets and enclosed squares create a pleasant urban feel.

Met de tram of de fiets sta je zo op het strand, in het centrum of op het station. Winkelen doe je in de Weimarstraat. Hier vind je alles wat je zoekt. Biologisch eten, leuke galeries en eigenzinnige eettentjes. Even doorlopen en je bent in het aangrenzende Zeeheldenkwartier, met hippe winkels, pop-up stores en creatieve bedrijvigheid. In de Heesterbuurt vind je veel rustige portieketagewoningen. In de overige straten kies je voor beneden wonen met tuin of boven wonen met een fijn balkon. Als je echte groene vingers hebt kun je terecht bij de buurttuin aan de Kamperfoeliestraat. 

Voor moderne woningen moet je in het gebied rond de oude energiecentrale zijn. Dit deel van de wijk is volop in ontwikkeling. Creatievelingen en liefhebbers van goed eten en muziek halen hier hun hart op. In de oude energiecentrale is nu een cultureel centrum te vinden. Ook vind je hier het park De Verademing, een modern sport- en recreatiepark met speelplekken, bankjes, picknickweiden en een kleine manege. Vanuit het park wandel je langs de historische singelgracht van de binnenstad zo naar de Paleistuinen.

Prijsniveau
In Regentesse- en Valkenboskwartier is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 316.221 en van appartementen € 146.470. Ongeveer 40% van de woningen in Regentesse- Valkenboskwartier bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de laatste jaren veelal tussen de € 650 tot € 1.500 per maand.

Valkenboskwartier on the map

Valkenbos­kwartier in cijfers