Paradijs voor surfers

Geen enkele andere grote Europese stad biedt zulke goede condities voor surfen. Of het nu kitesurfen, windsurfen of golfsurfen is. Den Haag is een echt surfparadijs. Het Hollandse weer lijkt misschien niet altijd even aantrekkelijk, maar juist deze omstandigheden zorgen dat Den Haag zo goed scoort onder surfers. Het waait hier vaak en meestal ook uit de goede richtingen. Dat betekent veel mooie kite- of windsurfsessies. Ook voor golfsurfen is Den Haag een uitstekende spot. De condities voor een mooie ‘swell’ zijn langs de Haagse kust erg goed. En als het een keer niet waait of er staan geen golfen? Dan ga je toch even lekker relaxen bij een leuke strandtent?

Hans: "Den Haag is de hotspot van Nederland en Noord-West Europa om te gaan surfen."

Den Haag heeft twee belangrijke surflocaties langs de elf kilometer Haagse kust. De eerste is het surfstrand van Scheveningen. Op goede dagen komen alle soorten surfers hier samen en is de zee één grote speeltuin. Niet voor niets worden hier diverse nationale en internationale surfwedstrijden gehouden. Een befaamde locatie met uitstekende voorzieningen. Surfshops, talloze strandtenten en een gezellige boulevard liggen direct achter het surfstrand.  

De tweede belangrijke surflocatie van Den Haag is de Zandmotor. Deze unieke kustlocatie ligt ten zuiden van Kijkduin en bestaat uit een groot stuk opgespoten strand met een binnenmeer. De Zandmotor is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte hotspot waar met name veel kitesurfers naar toe komen. Het binnenmeer maakt dat je hier uitstekend kan leren kitesurfen, maar ook de meest extreme freestyletricks kan uitproberen als pro. En als het je wat te druk wordt of je liever wat golven pakt dan steek je gewoon even over naar de zee. Een veelzijdige spot dus.  

Veel Hagenaren weten het al. Alleen al om te surfen is er geen betere plek dan Den Haag.  Wat is er mooier dan na het werk nog even lekker op je board te kunnen springen voor een geweldige surfsessie? Alleen Den Haag biedt je zo’n adrenalinekick!