ga direct naar de inhoud
menu
Studeren | Humanitarian Affairs

Studeren | Humanity

Ben je op zoek naar een toffe stad om te studeren en tegelijkertijd de wereld een stukje beter te maken? Ben je geïnteresseerd in humanitaire zaken en denk je eraan om een studie te volgen op het gebied van humanitaire zaken? Kom dan studeren in Den Haag!

Den Haag is dé Internationale stad van Vrede en Recht. Er zijn een groot aantal internationale organisaties gevestigd die zich inzetten voor uiteenlopende humanitaire onderwerpen. Ze houden zich bijvoorbeeld bezig met armoedebestrijding, de wereldwijde vluchtelingenproblematiek, het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika of het bieden van noodhulp ten tijde van natuurrampen.

Innovatieve technologie bij humanitaire vraagstukken

Ook goed om te weten is dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van innovatieve technologie bij humanitaire vraagstukken. Bijvoorbeeld bij grote natuurrampen wordt kunstmatige intelligentie ingezet om de schade in kaart te brengen, drones om vermiste personen te vinden en 'digitaal geld' om de voedselproductie in getroffen gebieden te herstellen. Dit biedt jou volop kansen om binnen dit vakgebied een studie te volgen en ook na je studie in Den Haag aan de slag te gaan.

Zo biedt de Haagse Hogeschool een bacheloropleiding Safety and Security Management Studies waarbij je leert werken aan een veilige samenleving. Universiteit Leiden biedt de studie Security Studies aan en een masteropleiding International Relations and Diplomacy. En bij Hogeschool InHolland kun je terecht voor verschillende opleidingen op het gebied van Communicatie, ICT en duurzame innovatie. Genoeg keuze als je wilt werken aan een betere wereld.

Internationale community

Wat Den Haag extra tof maakt is dat het een internationale stad is. Hierdoor ontmoet je studenten vanuit de hele wereld en leer je vanuit verschillende perspectieven te kijken naar humanitaire vraagstukken en innovatieve oplossingen. Verder zijn er in Den Haag tal van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen buiten je studie om. Zo kun je stage lopen bij één van de vele internationale organisaties, deelnemen aan debatten of workshops bijwonen in het Humanity House. Hierdoor vergroot je niet alleen je kennis, maar doe je ook waardevolle werkervaring op.

Pack your bags en join Den Haag!

Samengevat, Den Haag is een geweldige stad om te studeren als je geïnteresseerd bent in Humanitarian Affairs and Innovation. Met diverse topuniversiteiten en -hogescholen, internationale organisaties en een multiculturele samenleving is Den Haag de ideale plek om jezelf te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dus waar wacht je nog op? Pack your bags en join us in Den Haag!

Regelmatig plaatsen we interessante informatie over werken, studeren en leven in Den Haag. Volg ons op onze socials en blijf op de hoogte!

Meer over studeren in Den Haag vind je op de website van Study in The Hague.

Citaat

Door middel van moderne technologie laat Den Haag zien dat je op creatieve wijze een positieve invloed kunt hebben op humanitaire acties.

Blogs

Meer blogs