Bezuidenhout

Thirza

Hoi allemaal! Ik ben Thirza. Ben je op zoek naar een wijk op een centrale plek? Die vlak langs de snelweg ligt en gevestigd is tussen treinstation Laan van NOI en Den Haag centraal? Waarbij je maar 20 minuten hoeft te fietsen naar het strand, tien minuten verwijderd bent van het centrum en waar je zelfs lopend naar het Haagse bos kan? Dan is het Bezuidenhout de perfecte wijk voor jou!

Thirza: "De Theresiastraat is gezellig druk met winkels en eettentjes. Een paar straten verder is het weer heerlijk rustig."

Sinds begin 2016 woon ik in deze heerlijke wijk, ideaal om als werkende te wonen. Voor de vrijdagmiddagborrel kan ik gewoon terecht in mijn eigen straat, de Theresiastraat. Deze straat zit vol met gezellige barretjes en restaurantjes met als groot voordeel een paar grote terrassen (yes in de zon). Naast al deze gezelligheid vind je hier ook de praktische zaken die je in het leven nodig hebt zoals twee grote supermarkten, drogisterijen, een fitnesschool en een paar goede eettentjes waar je eten af kan halen na een lange werkdag.

Zelf woon ik hier met twee vriendinnen die ook werken in Den Haag. We zijn gezegend met een ruim appartement inclusief dakterras! Ik werk als eventplanner bij Amaze Escape Events, de grootste escape room in Den Haag. Ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven zodat jullie kunnen zien hoe het is om hier te wonen. Welkom in Bezuidenhout!

Thirza's vlog

Goed om te weten over Bezuidenhout

Bezuidenhout is een dichtbevolkte, maar toch rustige jaren ’30 wijk met veel typische Haagse portiekwoningen en flats. In de wijk ligt Het Beatrixkwartier, de 2e kantorenlocatie van Nederland met grote multinationals. Vanuit de wijk steek je via het Centraal station direct door naar de binnenstad. Wil je liever even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Dan loop je zo het prachtige Haagse Bos in. Hier vind je ook Huis Ten Bosch, de toekomstige residentie van de Koninklijke familie. Bezuidenhout is dus een wijk met koninklijke allure!

Je dagelijkse boodschappen in Bezuidenhout doe je in de Theresiastraat. Je vindt er diverse winkels en plekken voor een hapje en een drankje. Of je gaat naar winkelcentrum New Babylon vlakbij het Centraal Station. In de wijk zijn ook Hogeschool InHolland en de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden gevestigd en mede daarom vind je er ook leuke horecagelegenheden voor een jonger publiek.

De wijk Bezuidenhout is dichtbebouwd. Je vindt er een mix aan typische Haagse portiekwoningen en flats, maar centraal in de wijk ook eengezinswoningen. De wijk zelf heeft niet zoveel groenvoorzieningen. Om je midden in de natuur te begeven hoef je echter niet ver te reizen. Bezuidenhout grenst namelijk aan het Haagse Bos. Daar kun je heerlijk wandelen, luieren of sporten. Heb je groene vingers, maar zelf geen tuin? Aan het Vlaskamp in de aangrenzende wijk Mariahoeve vind je buurttuin Overbosch. Daar kun je je eigen volkstuintje huren.

Prijsniveau
In Bezuidenhout is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 406.182 en van appartementen € 160.863 (prijspeil 2015). Ongeveer 30% van de woningen in Bezuidenhout bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de afgelopen jaren veelal boven de € 900 per maand.

Bezuidenhout in kaart

Bezuidenhout in cijfers