Valkenbos­kwartier

Sainah

Hallo en welkom! Ik ben Sainah, 33 jaar en ik woon in het Valkenboskwartier samen met Frank en ons zoontje Figo van 2 jaar oud. Ik heb communicatie gestudeerd en werk parttime op projectbasis in de evenementenbranche. Ik wilde graag meer doen met mijn creativiteit en ben, na het volgen van een vakopleiding, voor mezelf begonnen als visagist en haarstylist in combinatie met mijn andere werk. Ik doe make-up en haarstyling voor gelegenheden zoals bruiloften, fotoshoots en filmopnamen. Heel leuk werk waarbij je mensen kunt laten stralen.


Sainah: "In het Valkenboskwartier heb je twee hele leuke winkelstraten om de hoek: de Fahrenheitstraat en de Weimarstraat. Het multiculturele en kunstzinnige karakter spreekt mij erg aan."

Ik ben geboren in Den Haag en opgegroeid in het Valkenboskwartier. Ik ben een groot fan van onze wijk. Na ruim vijf jaar in Amsterdam gewoond te hebben zijn we toch weer teruggekeerd naar Den Haag en wel naar mijn oude wijk. Omdat het hier gewoon het leukst is! Den Haag is the place to be!

De ligging van het Valkenboskwartier is heel centraal, dus je bent zo in de stad en zo op het strand. Voor gezelligheid hoef je niet ver te gaan. De wijk kent tal van leuke koffietentjes en restaurantjes waar je lekker kunt eten en borrelen. Er zijn leuke winkelstraten zoals de Fahrenheitstraat en de Weimarstraat. Hier heb je de grotere winkelketens, maar ook leuke unieke boetiekjes.

In het Valkenboskwartier woont een leuke mix van relaxte mensen. De wijk is creatief, down to earth, multicultureel en internationaal. En het is een kindvriendelijke buurt. Er is genoeg te doen met de kleintjes. Een ideale combinatie dus voor jonge mensen (met of zonder kinderen). Mijn favoriete plekjes in de wijk zijn onder andere café Franklin op het Valkenbosplein en restaurant Lolapalooza in de Weimarstraat.


Ik vind Den Haag een super leuke stad met veel mogelijkheden. Het is een grote hippe stad met een internationaal karakter en toch intiem. Den Haag biedt ruimte, strand, zee en gezelligheid met veel leuke (sportieve) evenementen en festivals. Er is genoeg te doen!

Sainahs vlog

Goed om te weten over Valkenboskwartier

Het Valkenboskwartier maakt officieel deel uit van de wijk Regentesse- en Valkenboskwartier. Het is een veelzijdige en levendige stadswijk vlakbij het centrum van Den Haag. Het Regentesse- en Valkenboskwartier is compact en monumentaal met een mix van grote en kleine woningen, vooral van vóór 1916. Intieme straten en omsloten pleinen zorgen voor een prettige stedelijke sfeer.

Met de tram of de fiets sta je zo op het strand, in het centrum of op het station. Winkelen doe je in de Weimarstraat. Hier vind je alles wat je zoekt. Biologisch eten, leuke galeries en eigenzinnige eettentjes. Even doorlopen en je bent in het aangrenzende Zeeheldenkwartier, met hippe winkels, pop-up stores en creatieve bedrijvigheid. In de Heesterbuurt vind je veel rustige portieketagewoningen. In de overige straten kies je voor beneden wonen met tuin of boven wonen met een fijn balkon. Als je echte groene vingers hebt kun je terecht bij de buurttuin aan de Kamperfoeliestraat. 

Voor moderne woningen moet je in het gebied rond de oude energiecentrale zijn. Dit deel van de wijk is volop in ontwikkeling. Creatievelingen en liefhebbers van goed eten en muziek halen hier hun hart op. In de oude energiecentrale is nu een cultureel centrum te vinden. Ook vind je hier het park De Verademing, een modern sport- en recreatiepark met speelplekken, bankjes, picknickweiden en een kleine manege. Vanuit het park wandel je langs de historische singelgracht van de binnenstad zo naar de Paleistuinen.

Prijsniveau
In Regentesse- en Valkenboskwartier is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 316.221 en van appartementen € 146.470. Ongeveer 40% van de woningen in Regentesse- Valkenboskwartier bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de laatste jaren veelal tussen de € 650 tot € 1.500 per maand.

Valkenboskwartier in kaart

Valkenbos­kwartier in cijfers